Matfestivalen 2021 avlyses

Den Norske Matfestivalen i Ålesund var planlagt 26-28 august 2021, men etter pressekonferansen 13. august ble festivalen avlyst i samråd med kommuneoverlegen. Det ble sendt e-post til alle utstillere og samarbeidspartnere samme ettermiddag.

  • På vegne av styret i Den Norske Matfestivalen i Ålesund er det med veldig tungt hjerte vi har konkludert med å avlyse årets festival etter dagens pressekonferanse. FHI advarer mot gjenåpning og vi ser nå starten på den fjerde smittebølgen. Det er allerede flere aktører som har trukket seg fra festivalen etter pressekonferansen, og vi ønsker å ta et tydelig samfunnsansvar for å sikre at landet kan åpner igjen som normalt, sier styreleder Inger Synnøve Remme.

Matfestivalen har hatt samtaler i styret og tar beslutningen i samråd med kommuneoverlegen.

  • Vi ønsker å bruke alle krefter frem mot 2022 og se på alternative aktiviteter gjennom høsten og våren. Vi tok også over festivalen for kort tid siden, og vil bruke tiden gjennom året for å bli bedre kjent med alle de som er en del av familien til Matfestivalen slik at vi sammen kan lage et godt innhold som skaper matglede, sprer kunnskap og synliggjør matprodusenter fra vår region til neste år. Selv om det er veldig trist å avlyse, så bobler det allerede over av ideer og ser frem til å starte planleggingen, sier festivalsjef Monica Molvær.

Spørsmål?

Send oss gjerne epost til post@matfestivalen.no

Vi kommer snart tilbake med dato for festivalen i 2022.