22. -24. august 2024

Festivalområdet er åpent kl. 11-19 alle tre dager.

Torsdag 24. august

09.00 Gratis frokost på Kremmergaarden
Ta turen innom for gratis frokost (påsmurt), juice og kaffe. Til det er tomt! Første mann til mølla.

11:00 – 19:00 Barnas Matfestival
Lesestund og grønne fiskekaker i Hippo-teltet med Ina Giske og sjøhesten Hippo, Havets Skattekiste og ballbinge.

13:00: Kokketeater med Borgund VGS
Sted: Hovedteltet
Gratis, for alle

16:00: Kokketeater med Borgund VGS
Sted: Hovedteltet
Gratis, for alle

16:30-18:00 Besøk av AaFk-spillere
AaFk-spillere tar turen for å hilse på barna, skrive autografer og kanskje litt i ballbingen?

17:30 Lesestund med sjøhesten Hippo
Lesestund med Ina Giske og sjøhesten Hippo. Grønnefiskekaker til barna.

18:00 – 22:00 Åpent vintelt (Vino Piemonte)

18:00 Vin og klippfisk
Sted: Vinteltet

XL Diner serverer sin velkjente «Royal Bacalao Plate», et utvalg av 3 typer bacalao. Roar fra XL Diner og Torgeir fra klippfiskprodusenten Mathias Bjørge AS forteller om historien, råvaren og produksjon av klippfisk. Sommelier Kjetil Blomvik presenterer viner som passer godt til rettene!

BILLETTER

18.30 Beermaker dinner med Bryggeri Kaab hos Apotekergata No 5 Restauranten
Bli med på Beermakers Dinner med Bryggeri Kaab fra Langevågen! 4-retters middag med ølpakke.  
20 plasser tilgjengelig.
Pris: 1300,- per person.
BILLETTER

Fredag 25. august

11:00 – 19:00 Barnas Matfestival
Lesestund og grønne fiskekaker i Hippo-teltet med Ina Giske og sjøhesten Hippo, Havets Skattekiste og ballbinge.

12:00 – 13:00 Økologisk lunsj med Maria Berg Hestad
Økologisk Møre og Romsdal i samarbeid med Statsforvalteren i Møre og Romsdal og Den Norske Matfestivalen i Ålesund inviterer til økologisk lunsj og foredrag med Maria Berg Hestad fra “Det grønne skafferi”.
Sted: Hotel Brosundet
BILLETTER

13:00-14:30 Kaffesmaking og omvisning hos JACU
Få et innblikk i kaffebønnens vei fra farmen og hele veien via prosessering og brenning og brygging til kaffekoppen. Bli med på «cupping», en profesjonell måte å smake på ulike kaffetyper.
Pris 100,- (begrenset antall!)
BILLETTER

13:00: Kokketeater med Borgund VGS
Sted: Hovedteltet
Gratis, for alle

15:30 Matvare-innovasjon – Spis insekt med Akrida
Foredrag og smaksprøver med ungdomsbedriften Akrida, som ble vinner av pris under ungt entreprenørskap Møre og Romsdal
Sted: Sparebank1 SMN, St. Olavs Plass
Gratis, for alle

16:00: Kokketeater med Borgund VGS
Sted: Hovedteltet
Gratis, for alle

16:30-18:00 Besøk av AaFk-spillere
AaFk-spillere tar turen for å hilse på barna, skrive autografer og kanskje litt i ballbingen?

17:00: Svelekurs – Lær å lage Sunnmørsfavoritten med Ørskog Bygdekvinnelag
Sted: Hovedteltet
Gratis, for alle

17:00 – 22:00 Ålesund Ølfestival – Bryggerier
Møt lokale, regionale og nasjonale bryggeri for smak og prat. Billetten til festivalen inkluderer et smakeglass fra Ålesund Ølfestival og smaksbonger, og fåes kjøpt i døren. Du kan kjøpe flere bonger i teltet.
BILLETTER

17:30 Lesestund med sjøhesten Hippo
Lesestund med Ina Giske og sjøhesten Hippo. Grønnefiskekaker til barna.

18:00 – 22:00 Åpent vintelt (Vino Piemonte)

19:00 Vinkurs: Bobler i glasset!
Sted: Vinteltet

Monica Molvær, sommelier i Vino Bar, åpner musserende viner og vi smaker oss gjennom italienske, franske, spanske og engelske bobler. Servering av ost og spekemat til.

BILLETTER

Lørdag 26. august

11:00 – 13:00 Ri på ponni
Vi får besøk av ponni fra SR Ålesund Rideskole.

11:00 – 19:00 Barnas Matfestival
Lesestund og grønne fiskekaker i Hippo-teltet med Ina Giske og sjøhesten Hippo, Havets Skattekiste og ballbinge.

12:00 Lesestund med sjøhesten Hippo
Lesestund med Ina Giske og sjøhesten Hippo. Grønnefiskekaker til barna.

12:00: Grill sjømat med Øivind Tiller og Tonje Elisabeth (avlyst)

12:00 – 22:00 Åpent vintelt (Vino Piemonte)

12:00 – 16:00 Ålesund Ølfestival – Hjemmebryggerdag
Kåring av jury og folkets favoritt. Billetten til arrangementet inkluderer et smakeglass fra Ålesund Ølfestival.
BILLETTER

13:00  «Kokkelaugets Klippfiskbuffet» – runde 1
Sted: Vinteltet

Norske Kokkers Landsforening avd. Møre og Romsdal disker opp med sin fantastiske klippfiskbuffet.
245,- voksen / 120,- barn

BILLETTER

13:00: Kokketeater med Borgund VGS
Sted: Hovedteltet
Gratis, for alle

14:00 Lesestund med sjøhesten Hippo
Lesestund med Ina Giske og sjøhesten Hippo. Grønnefiskekaker til barna.

14:00-15:00 Norsk øl & norsk ost – kurs med Øyvind Tiller
Smaking.
Sted: Sparebank1 SMN, St. Olavs Plass
BILLETTER

14:30: Østers med Skyler Miller, kjøkkensjef på Bro
Skyler demonstrerer “østers-shucking” og hvordan sette ekstra smak med eine-røyking.
Sted: Hovedteltet
Gratis, for alle

15:00  «Kokkelaugets Klippfiskbuffet» – runde 2
Sted: Vinteltet

Norske Kokkers Landsforening avd. Møre og Romsdal disker opp med sin fantastiske klippfiskbuffet.
245,- voksen / 120,- barn

BILLETTER

15:30-16:00 “Vegansk kost i hverdagen” – med Fredrik Ulla Staurset
Sted: Sparebank1 SMN, St. Olavs Plass
Gratis, for alle

16:30-17:00 Tradisjonsbrygging av øl på Sunnmøre – med Sigurd Saure
Sted: Sparebank1 SMN, St. Olavs Plass
Gratis, for alle

17:00 – 22:00 Ålesund Ølfestival – Bryggerier
Møt lokale, regionale og nasjonale bryggeri for smak og prat. Billetten til festivalen inkluderer et smakeglass fra Ålesund Ølfestival og smaksbonger, og fåes kjøpt i døren. Du kan kjøpe flere bonger i teltet.
BILLETTER

18:00 Vin og skalldyr
Sted: Vinteltet

Vi går gjennom hvilke type viner som passer til klassiske skalldyrmiddager. Anita Rogne hos Fisketorget Delikatesse kommer med skalldyrtallerken bestående av reker, krabbeklør, sjøkreps, skagenrøre, grønn salat, surdeigsfocaccia, majones, smør og aioli.

BILLETTER