22. -24. august 2024

Etter tre lange år med pandemi, er det endelig klar for at Norges eldste matfestival skal arrangeres som normalt igjen 25-27 august.

– Vi kjenner at det bruser i festivalblodet igjen, sier daglig leder Monica Molvær.

Selv om det er nye folk bak roret i Den Norske Matfestivalen i Ålesund, er det mye som gjenkjenner festivalen slik vi kjenner den fra tidligere. Ålesund Sentrumsforening tok over festivalen i 2021 og skal arrangere for første gang. Festivalen blir arrangert på Skateflukaia, slik den ble sist gang i 2019.

– Det blir Bondens Marked, boder med lokalmat, Street food og ikke minst Barnas Matfestival. Her blir det mye spennende aktivitet for barna og stort fokus på hvordan skape interesse for sjømat blant de minste, sier Molvær.

Spennende nyheter

Men det kommer også noen spennende nyheter, hvor Matfestivalen inviterer til en egen havbrukskveld i forbindelse med den offisielle åpningen av visningssenteret til Hofseth på Atlanterhavsparken 25. august.

– Formidling og kunnskap om sjømatnæringen er en viktig del av festivalen, både for barn og voksne, fortsetter Molvær.

I tillegg blir det også Ålesund Ølfestival, med egen heimbryggerkveld, vinkurs, honningsmaking og introduksjon til bienes verden med birøkting og mye mer.

– Vi har også noen spennende nyheter som venter på litt finpuss før det kan avsløres, avslutter Molvær.

Foto: Ole-Martin Sæthermoen (ASTIR AS)