-
Matfestivalen inviterer til byfjellets hemmeligheter!
Den Norske Matfestivalen i Ålesund skal arrangeres 25.-27. august, og for første gang siden 2. verdenskrig åpnes dørene opp for folk til å oppleve den avstengte bunkeren som tyskerne brukte som kommandosentral under krigen. – Nå kan vi endelig avsløre planene vi har jobbet med i lang tid, vi skal arrangere kulinarisk opplevelse inne byfjellet, […]
-
Endelig er det klart for Matfestival igjen!
Etter tre lange år med pandemi, er det endelig klar for at Norges eldste matfestival skal arrangeres som normalt igjen 25-27 august. – Vi kjenner at det bruser i festivalblodet igjen, sier daglig leder Monica Molvær. Selv om det er nye folk bak roret i Den Norske Matfestivalen i Ålesund, er det mye som gjenkjenner […]
-
Frivillig under årets matfestival?
Arbeidet med årets Matfestival er godt i gang, men det er fortsatt stort behov for armer og bein under selve festivalen. Vi trenger flere gode hjelpere til å skape et skikkelig festivaleventyr for årets besøkende. Bl.a. med oppgaver som bar, servering, rydding, rigging, vakt eller noe så praktisk som et alt-mulig-menneske, en «potet». Under finner […]
-
Årets hjemmebrygger
Hvert år arrangerer Norsk Hjemmebryggeforening (Norbrygg) NM i hjemmebrygging. Regjerende mester fra 2021 er ingen ringere enn kjøkkensjef hos Finnøy Bryggehotell, Lars Helge Blokhus Hanssen. Lars Helges Stølen Stabock, en såkalt doppelbock, gikk hele veien i mesterskapet og gjorde kokken til årets hjemmebrygger. Ølet ble først vinner i klassen mørk lager, hvor han også tok […]
-
Sofies Kjøkkenhageservice
Sofie Louise Oltedal er driver av Kjøkkenhageservice, som hun startet opp i 2020. Hun leverer lokalt produserte grønnsaker som ukentlig abonnement og til Reko-Ringen. I tillegg holder hun kurs og foredrag om kjøkkenhagen, og leverer rådgivning om tilrettelegging og planlegging av hagen. Sofie har en bachelorgrad i Naturforvaltning fra Universitetet i København, mastegrad i Idrett, […]
-
Årets unge bonde – fra Vigra
Den seneste kåringen av «Årets unge Bonde» gikk av stabelen i november 2021. Der ble melkebonden Sofie Høybakk fra Vigra utpekt som vinner blant 4 finalister. Flere hundre ulike nominasjonsforslag ble sendt inn i forkant. En engasjert bonde Sofie er utdannet økonom i London, men gikk over til bondeyrket da hun tok over familiegården i […]
-
Hofseth – ny investor i Matfestivalen
Vi har fått ny investor med på laget. Roger Hofseth og Hofseth International går inn med hele 350.000 kroner i Den Norske Matfestivalen AS. Dette er midler som kommer godt med når det igjen skal arrangeres festival etter flere års opphold. Som landets største sjømatkommune er det også positivt å få med en aktør fra […]
-
Matfestivalen arrangeres 25. – 27. august
Vi ønsker alle velkommen til Nordvestlandets aller største matarrangement, som avholdes i Ålesund sentrum 25.-27. august 2022. Årets festivalområdet er Skansekaia. Matfestivalen vil endelig gå som normalt, etter flere års opphold grunnet covid-restriksjoner. I år får du mulighet til å utforske både nye og tradisjonsrike utstillere. Bl.a. Bondens Marked, lokalmattorget, spennende sjømat, Barnas Matfestival, Ålesund […]
-
Lokalmatmarked 24. oktober
Da er vi klare med høstens siste lokalmatmarked i Korsatunellen i Ålesund sentrum. Se også opp for hyggelig korsang i byens gater i samarbeid med Moljegapet blandakor som markerer 25-års jubileum. På grunn av smittevern så blir det som sist inngang kun fra Keiser W. gate. Denne gangen må publikum og besøkende være forberedt på […]
-
Nytt lokalmatmarked 19. september
-Vi gleder oss, og håper folk tar turen for å handle masse deilig lokalmat, sier leder i festivalen Trine Klemetsen som legger til at forrige marked var en stor suksess. -Det å arrangere ting i disse dager skjer jo med stor respekt for omgivelsene, og vi må takke publikum som gjorde forrige marked til en […]