-
Ålesund Ølfestival – Se hva som skjer!
Ålesund Ølfestival byr i år på to dager med besøk av totalt 11 bryggerier og 5 hjemmebryggere. Disse vil presentere noen av sine beste brygg for dere, og kanskje vanker det en spennende nylansering. Bryggerikveldene er torsdag og fredag kl. 17-22, mens hjemmebryggerdag går av stabelen lørdag kl. 12-16. Fra Møre og Romsdal kommer bryggeriene…
-
Invitasjon til Økologisk lunsj under Matfestivalen
Økologisk Møre og Romsdal i samarbeid med Stasforvalteren i Møre og Romsdal og Matfestivalen i Ålesund, inviterer til økologisk lunsj med Maria Berg Hestad på Hotel Brosundet fredag 25. august kl. 12. Maria Berg Hestad driver bloggen «Det Grønne Skafferi», som handler om hvordan produsere mat i egen hage til eget forbruk. Og hvorfor hun…
-
Bondens Marked – 20 år
Bondens Marked feirer i 2023 hele 20 år, og Den Norske Matfestivalen er så heldig å få besøk av hele 17 utstillere som produserer alt fra ost, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker. Disse finner du langs Skansekaia 24.-26. august. Bondens Marked ble etablert i Norge i 2003 etter modell…
-
Utstiller under årets Matfestival?
Det er fortsatt mulig å melde seg på som utstiller til årets Matfestival i Ålesund 24.-26. august. Der blir det også egen ølfestival for lokale, regionale og nasjonale bryggerier, samt egen hjemmebryggerdag. Festivalområdet er åpent fra 11-19 torsdag og fredag, og lørdag 11-18. Ålesund Ølfestival holder åpent fra 17-22 fredag og lørdag, i eget telt.…
-
Matfestivalen inviterer til byfjellets hemmeligheter!
Den Norske Matfestivalen i Ålesund skal arrangeres 25.-27. august, og for første gang siden 2. verdenskrig åpnes dørene opp for folk til å oppleve den avstengte bunkeren som tyskerne brukte som kommandosentral under krigen. – Nå kan vi endelig avsløre planene vi har jobbet med i lang tid, vi skal arrangere kulinarisk opplevelse inne byfjellet,…
-
Endelig er det klart for Matfestival igjen!
Etter tre lange år med pandemi, er det endelig klar for at Norges eldste matfestival skal arrangeres som normalt igjen 25-27 august. – Vi kjenner at det bruser i festivalblodet igjen, sier daglig leder Monica Molvær. Selv om det er nye folk bak roret i Den Norske Matfestivalen i Ålesund, er det mye som gjenkjenner…
-
Frivillig under årets matfestival?
Arbeidet med årets Matfestival er godt i gang, men det er fortsatt stort behov for armer og bein under selve festivalen. Vi trenger flere gode hjelpere til å skape et skikkelig festivaleventyr for årets besøkende. Bl.a. med oppgaver som bar, servering, rydding, rigging, vakt eller noe så praktisk som et alt-mulig-menneske, en “potet”. Under finner…
-
Årets hjemmebrygger
Hvert år arrangerer Norsk Hjemmebryggeforening (Norbrygg) NM i hjemmebrygging. Regjerende mester fra 2021 er ingen ringere enn kjøkkensjef hos Finnøy Bryggehotell, Lars Helge Blokhus Hanssen. Lars Helges Stølen Stabock, en såkalt doppelbock, gikk hele veien i mesterskapet og gjorde kokken til årets hjemmebrygger. Ølet ble først vinner i klassen mørk lager, hvor han også tok…
-
Sofies Kjøkkenhageservice
Sofie Louise Oltedal er driver av Kjøkkenhageservice, som hun startet opp i 2020. Hun leverer lokalt produserte grønnsaker som ukentlig abonnement og til Reko-Ringen. I tillegg holder hun kurs og foredrag om kjøkkenhagen, og leverer rådgivning om tilrettelegging og planlegging av hagen. Sofie har en bachelorgrad i Naturforvaltning fra Universitetet i København, mastegrad i Idrett,…