I tillegg til nye, spennende gastronomiske opplevelsene under årets festival, må vi ikke glemme byens eget matfat. Ålesund er en by med mange spennende restauranter og spisesteder. Her er noen av deres signaturretter, presentert under egen festivalmeny i 2022!



CHILI CON CARNE BOWL
Laget av kortreist storfekjøtt, serveres med ris, nachos, edamamebønner, tomat- og mangosalsa, mais, guacamole og rømmedressing ved siden.
BREIFLABB
Smaker av skalldyr, neper & hvit asparges.
KREMET BLÅSKJELL
Med chorizo og persille.



JAPO MAKI
Fyllt med fritert sushi ebi, avokado og vårløk. Lokal laks fra Mowi på utsiden og en mild jalapeno majones.
LAMMESKANK
Med mandelpotetpure, ovnsbakte rotgrønnsaker, syrlig sopp og lammesaus
Skank av norsk lam braiseres i rødvin, lammekraft og grønnsaker.
DAGENS FISK
Dagens fisk med sortkål, brunet hollandaise, aske, urter & saltbakte rødbeter.
DAMPSENTRALEN – KEISER WILHELMS GATE 22



OKSEFILET MED RØDVINSAUS
Serveres med gulrotpuré, grønnsaker og krydderstekte poteter.
FUMO FUSHION & BAR – KONGENS GATE 12
JUICY LUCY BURGER
220 g dobbel burger med trippel ost, løk, bifftomat, maist, salat og aioli.
HAPPY ELEFANTE – KONGENS GATE 9
ROYAL BACALAO PLATE
Min. to personer. Bacalao Italian style, Bacalao Vizcaina og Bacalhau com natas. Du får servert smakfulle porsjoner med godt brød og smør under måltidet.



HJEMMELAGA FISH’N’CHIPS
Vår berømte Fish & Chips med hjemmelaget røre. Vi lager ny røre hver dag!
JAFS BRIOKIOSKEN – LORKENESTORGET
SANDWICH / PASTASALAT
Stort utvalg i varme og kalde sandwicher, og pastasalater.
LET’S EAT DELI – KEISER WILHELMS GATE 32
SEAFOOD SABO
Tigerreker, kongereker, breiflabb, kamskjell og blåskjell i sterk og aromatisk szechuansaus. Serveres i rykende varm keramisk kasserole.
ORIENT RESTAURANT & BAR – KONGENS GATE 30



TRE SMÅ RETTER
Innbakt Kongereker m/sursøt saus – Gong Bao Kylling (HOT) – Stekt Ris
LONG CHENG RESTAURANT – KONGENS GATE 25
CHARCUTERIE BOARD / SKINKEPLANKE
San Daniele DOP skinke, Salame di Varzi DOP, røkt Speck skinke DOP, Lonzino di Cinta Senese, Coppa di Cinta Senese. Med surdeigsbrød og aioli fra Fisketorget.
PANNESTEKT KVEITE
Med kantarellrisotto