22. -24. august 2024


Ny arena i 2019

Vi flytter årets matfestival i Ålesund til området rundt Skansekaia i håp om å bygge en enda mer attraktiv festivalarena både for utstillere og publikum! Les mer under:

Den Norske Matfestivalen i Ålesund flyttes fra 2019 til Skansekaia

Vi flytter årets matfestival i Ålesund til området rundt Skansekaia i håp om å bygge en enda mer attraktiv festivalarena både for utstillere og publikum!

Vi har allerede vært på befaring sammen med kommune, havn, brannvesen og har så langt snakket med de aller fleste av aktørene i området som har ønsket oss velkommen. Vi har derfor stor tro på at dette skal fungere godt. I tillegg til at vi nå får en mer oversiktlig arena å boltre oss på vil vi også i langt mindre grad berøre den daglige trafikkflyten i sentrum, sier festivalsjef Trine Klemetsen.

Nå kan folk bare parkere i Aksla, eller andre steder i sentrum og spasere seg rett bort til festivalområdet.

-Målet med ny arena er nettopp muligheten for å kunne trekke enda flere publikummere til Ålesund sentrum disse dagene. Matfestivalen vokser både i innhold og omfang og da er det også viktig å finne en god og forsvarlig måte å vokse på. Vi håper selvfølgelig at besøkende bruker hele byen i festivaldagene 22.-24. august. Vår arena er fortsatt en gratis arena og vi jobber nå for fullt med å lage godt innhold for både små og store matmonser.

-Vi startet en viktig omlegging for to år siden. Først av alt handlet det om å rydde i rekkene og være presis på hva man ønsker matfestivalen skal være. Nå finner du kun mat- og matrelaterte utstillere inne på arenaen. Det fungerte veldig godt og gav rekordpåmelding i fjor.

I tillegg satte vi sammen ulike områder som vi nå skal bygge videre på. Det er blant annet eget lokalmattorg, streetfood-område, gatemarked, Barnas Matfestival og Ålesund ølfestival. Så jobber vi også med å utvide dette konseptet. Man skal ikke se vekk fra at det i år også kommer noe helt nytt, sier hun.