Program

Program 2019

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Ålesund og Den Norske Matfestivalen 2019 som arrangeres 22.-24. august. I år feirer vi hele 35 år og det markeres blant annet med stor jubileumsmiddag. Billettsalget til de ulike arrangementene er allerede godt i gang og du finner lenker i teksten under. Se hele programmet:

Torsdag 22. august

Åpningstid på hovedarenaen: 11.00-19.00 (Gratis inngang og aktiviteter for alle) Bondens Marked, Barnas Matfestival, Lokalmattorg, Gatemarked, Valgtorg, Streetfoodmarked, Hvalteltet med restaurant og scene. Ålesund Ølfestival, Hvalteltet og Vinteltet er også åpen på kveldstid med egne arrangementer!

09.00 Gratis frokost hos Kremmergaarden. Serveres i fellesarealet. Påsmurt samt kaffe og juice.

På scenen (I hvalteltet v/Toldboden)
12.30 Offisiell åpning ved Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad.

Barnas Matfestival:
Åpent 11.00-19.00

Skoler og barnehager lager mat på dagtid i våre fagtelt “Havets skattkiste” i samarbeid med Borgund videregående skole, “Fiskekakefabrikk” i samarbeid med Klippfiskakademiet og turmat i samarbeid med DNT og Barnas Turlag.

Teltene åpner for alle små kokker som ønsker å besøke oss etter kl. 16.00

På arenaen (Åpent for alle) treffer du også Nyttevekstforeningen med soppkontroll og quiz, dyrene fra Hakallegarden, du kan kjøre trøtraktorer fra Felleskjøpet og besøke de spennende småhusene som er fylt med lærerike aktiviteter.

På fagscenen (I hvalteltet v/Toldboden)
(Foredrag/minikurs åpent og gratis for alle)

Kl. 13.00 Kjøkkensjef ved BRO, Ronny Kolvik lærer oss å lage god kraft og saus.
Kl. 14.00 “Kunsten å ikke kaste mat”. Gå ikke glipp av forfatter Thomas Horne. -Gi pokker i datostempling og bruk sansene, sier han med glimt i øyet om det som er et alvorlig tema.
Kl. 17.00 “Hjelp hva skal vi ha til middag”? Klippfiskakademiet gir deg sine beste tips til fiskemiddag på en-to-tre.

Torsdag ettermiddag/kveld:

Ålesund Ølfestival har åpent torsdag, fredag og lørdag!

Ålesund Ølfestival
Åpent 17.00-22.00

Kl. 18.00 Forfatter Thomas Horne er mannen bak bestselgeren «Ølbrygging fra hånd til munn” Han kommer til Ålesund Ølfestival med foredraget “Sider – det nye ølet?»

Vi har samlet 10 ulike og spennende bryggerier i årets øltelt (Ved MILK).
XL-gruppen selger mat i teltet.

KJØP BILLETTER TIL ÅLESUND ØLFESTIVAL HER!

Vinteltet Vino Piemonte
Åpent 18.00-22.00

Vin og Klippfisk
Hvilke viner passer til klippfisk?

Torsdag får de besøk av Lorenzo Olivero fra vinhuset Olivero Mario i Piemonte. XL Diner serverer sin velkjente «Royal Bacalao Plate» som er et utvalg av 3 typer bacalao. Roar fra XL Diner og Torgeir fra klippfiskprodusenten Mathias Bjørge AS vil fortelle litt om historien, råvaren og produksjon av klippfisk.

Kr. 295,- Inkluderer Royal Bacalao fra XL Diner.
Kr. 695,- Royal Bacalao og vinpakke med fire viner

Maten serveres klokken 18:30

KJØP BILLETTER TIL VINTELTET HER!

Fredag 23. august

Åpningstid på hovedarenaen: 11.00-19.00 (Gratis inngang og aktiviteter for alle) Bondens Marked, Barnas Matfestival, Lokalmattorg, Gatemarked, Valgtorg, Streetfoodmarked, Hvalteltet med restaurant og scene.

Økologisk Frokost, Søstrene Fryd kl. 09.00-11-00

Økologisk Møre og Romsdal, Søstrene Fryd og Matfestivalen i Ålesund inviterer alle matinteresserte til frokost og foredrag. Jørgen Ravneberg er kjøkkensjef på Kolonihagen restaurant i Oslo og selvlært sanker med 13 års erfaring i restaurantbransjen. Han har gitt ut «Sankeboka; velsmakende ville vekster». Nå kommer han til Ålesund. Billetter på Tikkio.

Barnas Matfestival:
Åpent 11.00-19.00

Skoler og barnehager lager mat på dagtid i våre fagtelt “Havets skattkiste” i samarbeid med Borgund videregående skole, “Fiskekakefabrikk” i samarbeid med Klippfiskakademiet og turmat i samarbeid med DNT og Barnas Turlag.

Teltene åpner for alle små kokker som ønsker å besøke oss etter kl. 16.00

På arenaen (åpent for alle) treffer du også Nyttevekstforeningen med soppkontroll og quiz, dyrene fra Hakallegarden, du kan kjøre trøtraktorer fra Felleskjøpet og besøke de spennende småhusene med lærerike aktiviteter.

På fagscenen (I hvalteltet v/Toldboden)
(Foredrag/minikurs åpent og gratis for alle)

Kl. 12.00 Hvordan få ny vekst i næringslivet i nye Ålesund? VIRKE inviterer til debatt!
Kl. 13.00 Kjøkkensjef ved BRO, Ronny Kolvik lærer oss å lage god kraft og saus.
Kl. 14.00 “Kunsten å ikke kaste mat”. Gå ikke glipp av forfatter Thomas Horne. -Gi pokker i datostempling og bruk sansene, sier han med glimt i øyet om det som er et alvorlig tema.
Kl. 16.00 Fremtidens mat. Hvordan skal vi fø en stadig økende befolkning uten tilgang på mer ressurser? Kan det tenkes at matavfall blir vår neste næringskilde? Møt Metapod
Kl. 17.00 “Hjelp hva skal vi ha til middag”? Klippfiskakademiet gir deg sine beste tips til fiskemiddag på en-to-tre.

Fredag ettermiddag/kveld:

Ålesund Ølfestival
Åpent 15.00-22.00

Kl. 18.00 Forfatter Thomas Horne er mannen bak bestselgeren «Ølbrygging fra hånd til munn” Han kommer til Ålesund Ølfestival med foredraget “Sider – det nye ølet?»

Vi har samlet 10 ulike og spennende bryggerier i årets øltelt (Ved MILK).
XL-gruppen selger mat i teltet.

BILLETTER TIL ÅLESUND ØLFESTIVAL FÅR DU HER!

Vinteltet Vino Piemonte
Åpent 16.00-22.00

Ta et dykk i vinens verden sammen med Vino Piemonte. Salg av vin, skinke, ost og salami av topp kvalitet. Åpent med gratis inngang.

Billettene til “Kulinarisk Showaften” går unna. Dette er one night only!

Den store jubileumsmiddagen! Vi feirer matfestivalens 35-års dag med brask og bram og setter opp “Kulinarisk showaften”

Kl. 19.00 Gå ikke glipp av matfestivalen egen jubileumsfeiring som skjer på Scandic Parken Hotel! Hva skjer om du gir kjendiskokkene og matentusiastene Christer Rødseth og Terje Sporsem frie tøyler, lokale råvarer og ber de ta oss gjennom en fire-retters opplevelse med underholdning underveis? Det finner du kun ut om du sikrer deg billett. Dette er “One Night Only”.

KJØP BILLETTER TIL KULINARISK SHOWAFTEN HER!

Øvrige aktiviteter:

Kl. 10.30 Midt Norsk Landbruksråd i samarbeid med fylkesmannen og Den Norske Matfestivalen inviterer til lunsjmøte for fylkespolitikere hos den svært oppegående 100 åringen TINE Meieriet i Ålesund.

Lørdag 24. august

Åpningstid på hovedarenaen: 11.00-18.00 (Gratis inngang og aktiviteter for alle) Bondens Marked, Barnas Matfestival, Lokalmattorg, Gatemarked, Valgtorg, Streetfoodmarked, Hvalteltet med restaurant og scene.

«Folkets Klippfiskbuffet»

Kl. 12.00 og kl. 14.00 (I vinteltet til Vino Piemonte)
Er dette verdens største klippfiskbuffet?
Smak på utrolige 25 ulike klippfiskretter komponert og servert av Norske Kokkers Landsforening M&R. I år blir det solgt billetter til to ulike bordsettinger. Salg av drikke i teltet ved Vino Piemonte.

KJØP BILLETTER TIL FOLKETS KLIPPFISKBUFFET HER!

Kurs i ølbrygging

Kl. 10.00-15.00
Går du med en drøm om å kunne brygge ditt eget øl? Bli med på kurs med Daniel Wiegand under Den Norske Matfestivalen 22.-24. august!
Sted: Ølteltet v/Milk (Max 15 personer). Pris kr. 690,-

BILLETTER TIL ØLBRYGGERKURS KJØPER DU HER!

Barnas Matfestival:
Åpent 11.00-18.00

Kom og lag mat i våre fagtelt “Havets skattkiste” i samarbeid med Borgund videregående skole, “Fiskekakefabrikk” i samarbeid med Klippfiskakademiet og turmat i samarbeid med DNT og Barnas Turlag.

På arenaen treffer du også Nyttevekstforeningen med soppkontroll og quiz, dyrene fra Hakallegarden, du kan kjøre trøtraktorer fra Felleskjøpet og besøke de spennende småhusene med lærerike aktiviteter.

På fagscenen (I hvalteltet v/Toldboden)
(Foredrag/minikurs åpent og gratis for alle)

Kl. 13.00 Kjøkkensjef ved BRO, Ronny Kolvik lærer oss å lage kraft og saus.
Kl. 14.00 Fremtidens mat. Hvordan skal vi fø en stadig økende befolkning uten tilgang på mer ressurser? Kan det tenkes at matavfall blir næringskilde? Møt Metapod
Kl. 16.00 “Hjelp hva skal vi ha til middag”? Klippfiskakademiet gir deg sine beste tips til fiskemiddag på en-to-tre.

Lørdag ettermiddag/kveld:

Ålesund Ølfestival
Åpent 15.00-22.00

Vi har samlet 10 ulike og spennende bryggerier i årets øltelt (Ved MILK).
XL-gruppen selger mat i teltet.

Kåring av beste brygg og utstillere.

Kan du forskjellen på for eksempel Prosecco, Cava og Champagne?

Vinteltet Vino Piemonte
Åpent 16.00-22.00

12.00 – 16.00 Vinteltet huser kokkelaugets store Klippfiskbuffet! Salg av vin, mineralvann og alkoholfrie alternativer.

Kl. 18.00 – 19.30 Kurs i musserende. Kan du forskjellen på for eksempel Prosecco, Cava og Champagne? Bobler er i vinden som aldri før. I løpet av denne en og en halv timen får du en herlig innføring i boblenes verden. Musserende vinsmaking v/Jeanette Solheim, sommelier og barsjef Vino Bar fra Vino Piemonte. Servering av god Italiensk skinke, ost og salami.

Pris per pers: kr 595,- for 4 musserende viner med mat til.

KJØP BILLETTER TIL KURS I MUSSERENDE HER!

Fra kl. 19.30 Åpent vintelt med gratis inngang.

Kveldscruise kl. 19.00 -21.00 Vi runder av årets matfestival med et eventyrlig kveldscruise ombord vakre «MS Bruvik». Vi legger fra kai kl. 19.00 og er tilbake ca. kl. 21.00. Oppmøte på Skansekaia.

Pris kr. 399,- inkluderer 10 biter med assortert sushi fra Fisketorget og velkomstdrink. Billetter får du her!
(Også alkoholfritt alternativ)

VELKOMMEN TIL ÅLESUND OG DEN NORSKE MATFESTIVALEN 2019!