22. -24. august 2024


Bli med på hjemmebrygger-forspill!

Møre og Romsdal Heimebryggerlaug har tidligere hatt arrangement i Sula og Spjelkavika, men aldri før i Ålesund. I samarbeid med Ålesund Ølfestival blir det i år eget “Hjemmebryggerforspill” i Fiskerimuseet 9. august!

– Lokalene er helt unike. Det er lavt under taket og veldig stemningsfullt inne og med den fantastiske utsikten mot Ålesund kan det ikke bli noe annet enn bra, sier Terje Pedersen, leder for arrangementsstyret.

Det blir anslagsvis rundt 20 ulike typer øl fra flere forskjellige hjemmebryggere. Disse får publikum smake på, sammen med bakverk laget med øl.

– Det blir noe for absolutt alle ganer og smaker. Alt fra lyst til mørkt. I tillegg til øl og bakverk blir det også servert ølsnacks på bordene. Det kommer hjemmebryggere fra både Ålesund, Sykkylven, Harøy og Langevåg, sier han.

Det et lagt ut 100 inngangsbilletter og salget er allerede godt. Alle besøkende får tre stemmer som brukes for å stemme frem sine egne favoritter.

– Det konkurreres i åpen klasse, så der må man brygge sitt beste øl for å sjarmere publikum til seier. Det er også en vinner som kåres av tre dommere. Vi har ordnet med gode premier og trofeér til de tre beste plasseringene. I tillegg til heder og ære, som også er en stor del av dette, forklarer Pedersen.

Selv startet Terje Pedersen med hjemmebrygging i 2013. Samme år eksploderte hjemmebryggermiljøet, og i 2014 ble Møre og Romsdal hjemmebryggerlaug stiftet.

– Det er et stort og godt miljø. Man kan lage mye godt øl, og som med det meste kan man lage noe godt fra bunnen. Så er det veldig spennende. Derfor begynte jeg med det. Det er dessverre få damer med, men alle liker øl. Det passer til det meste. Ved å brygge selv har man alltid noe godt øl tilgjengelig, forklarer han.

– Vi håper på å lage et veldig trivelig arrangement som blir sosialt. Billetten koster ikke mye og alt er inkludert i inngangsbilletten. Ved å få til et godt arrangement kan vi lage flere gode arrangement senere. Det blir veldig gøy, så vi ønsker velkommen til en sosial kveld med mye godt i glasset, avslutter han.

KJØP BILLETTER NÅ!

KJØP BILLETTER TIL ÅLESUND ØLFESTIVAL 22.-24. AUGUST!