22. -24. august 2024


Matfestivalen inviterer til byfjellets hemmeligheter! 

Den Norske Matfestivalen i Ålesund skal arrangeres 25.-27. august, og for første gang siden 2. verdenskrig åpnes dørene opp for folk til å oppleve den avstengte bunkeren som tyskerne brukte som kommandosentral under krigen.

– Nå kan vi endelig avsløre planene vi har jobbet med i lang tid, vi skal arrangere kulinarisk opplevelse inne byfjellet, sier daglig leder Monica Molvær.

Bunkeren inneholdt den største kommandosentralen mellom Bergen og Trondheim og ble bygget under krigen. I ettertid tok Sivilforsvaret over anlegget og hadde aktivitet der frem til 2010.

Monica Molvær står klar til å ta deg med på en unik, historisk, vandring!

– Det blir en helt unik opplevelse med historisk vandring med mat, drikke og musikk. Det blir begrenset antall personer per gruppe og det blir lagt ut billetter til arrangementet både fredag og lørdag. Vi har tidligere hatt mange planer for å åpne opp, men pandemien har dessverre satt en stopper for det i flere omganger. Det har vært en enorm interesse fra folk til å delta, så vi forventer at det blir rift om billettene, sier Molvær.

Ålesund Sentrumsforening som er arrangør av Matfestivalen tok over driften av anlegget i fjor og har store ambisjoner for opplevelser inne i byfjellet. Det tar tid å sette i stand ting som har stått så lenge uberørt.

– Vi har store ambisjoner for å gjøre bunkeren mer tilgjengelig for folk, men det tar tid og vi har jobbet mye med å samle inn penger for å kunne kjøpe utstyr. Arrangementet blir bokstavelig talt en liten smakebit på hva vi kan få til i fremtiden, avslutter Molvær.

Fotograf: Ole-Martin Sæthermoen

Billetter finner du her!