24. -26. august 2023


Hjelp “Hva skal vi ha til middag?”

Hjelp “Hva skal vi ha til middag?” En kjent følelse hos mange i en hverdag der man ikke alltid strekker til. I samarbeid med Klippfiskakademiet kjører matfestivalen i år åpne gratis kurs for ungdom og voksne i det nye fagteltet som skal opp på Skansekaia.

Kjenner du deg igjen? Pulsen er høy, du er på vei hjem fra jobb, gjerne litt forsinket og hjemme venter små sultne ulver. Hva skal du ha til middag?

-En av årets nyheter er et helt nytt fagtelt der vi både skal dele kunnskap og inspirere våre besøkende, forteller daglig leder i Den Norske Matfestivalen Trine Klemetsen. De er i full gang med programmeringen og begynner nå å se konturene av det som blir en helt ny aktivitet.

-I fagteltet skal vi kjøre program i tre dager til ende og målet er å fylle på med ulike foredrag, demonstrasjoner og kurs der besøkende kan ta med seg både inspirasjon og ny kunnskap hjem. Her blir det plass til rundt 20-30 personer på hver runde, så her må man følge med på programmet og tidspunkt når det annonseres, sier hun.

Hjelp “Hva skal vi ha til middag” er et av innslagene som er utarbeidet i samarbeid med Klippfiskakademiet. Mia Scott-Dahl som også er sjef for den store “Fiskekakefabrikken” på Barnas Arena gleder seg til å også skulle undervise ungdom og voksne.

-Vi kjenner oss jo igjen. Det kan være et mareritt. Lavt blodsukker, på vei hjem fra jobb, man har kanskje ikke rukket å handle og om en time skal ungene på trening. Da er det lurt å ha noen smarte tips i bakhånd. Råd til enkle hverdagsmiddager i en fei. Gjerne med fisk og grønnsaker, sier hun.

Mia Scott-Dahl fra Klippfiskakademiet gleder seg til eget foreldrekurs under årets matfestival i Ålesund.