22. -24. august 2024


Ålesund Ølfestival – Se hva som skjer!

Ålesund Ølfestival byr i år på to dager med besøk av totalt 11 bryggerier og 5 hjemmebryggere. Disse vil presentere noen av sine beste brygg for dere, og kanskje vanker det en spennende nylansering. Bryggerikveldene er torsdag og fredag kl. 17-22, mens hjemmebryggerdag går av stabelen lørdag kl. 12-16.

Fra Møre og Romsdal kommer bryggeriene K.Aa.B (Langevåg), Geiranger Bryggeri, Trollbryggeriet (Liabygda), Tapp&Kork (Molde), Fjordsider (Hjelset) i tillegg til det sentrumsbaserte bryggeriet Molo Brew. Av nasjonale bryggerier får vi besøk av Lervig (Stavanger), Bryggeriet Frøya, Haandbryggeriet (Drammen) Hansa (Bergen) og Nøgne Ø (Grimstad). Besøkende får med andre smake på et godt utvalg øl fra store deler av landet.

Alle som kjøper billett til festivalen vil få et eget smaksglass som også fungerer som din billett begge dager. Man vil også få fem bonger som man bytter inn i smaksprøver fra bryggeriene. Det er selvsagt også mulig å kjøpe flere bonger og mineralvann i teltet. Det er også lov å ta med medbragt mat fra festivalen inn.

Billetter til bryggerikveldene finner du her

Hjemmebryggerne

Hjemmebryggerdagen er et eget arrangement på dagtid hvor lokale bryggetalenter får mulighet til å vise frem sine kunster til folket og øl-dommere. Våre gjester får utdelt sjetonger som de gir til sin favoritt, mens øl-dommerene benytter seg av Norbryggs konkurranse-kriterier. Kanskje finner vi fremtidenes bryggemester?

Årets hjemmebryggere er Kenneth Emblem S Morsund (Balder Brew), Lars Helge Blokhus Hanssen (Stølen Saft & Dropskokeri), Morten Arnesen (Lien brygg), Jan André Møst (Wideway Brew) og Thomas Mjelva (Pitlane Pub). De har med seg totalt ti øl, hvor dere får mulighet til å smake på alle.

Billetter til hjemmebryggerdagen finner du her

Øl, øl og mere øl også på programmet

I tillegg til ølfestivalen har vi også flere spennende programposter hvor du kan lære mer om bryggerikunsten. Øyvind Tiller vil blant annet holde kurs om norsk øl og norsk ost, mens Sigurd Saure kommer for å snakke om tradisjonsbrygging på Sunnmøre. Begge deler vil foregå inne i kantina hos Sparebank1 på St. Olavs plass.

Billetter til “norsk øl og norsk ost” finner du her
Foredraget om tradisjonsbrygging av øl er kostnadsfritt og åpent for alle (ingen smaking)

Beermakers dinner med K.Aa.B.

Torsdag 24. august kl. 18.30 inviterer Apotekergata No. 5 til en 4-retters beermakers dinner i sin restaurant. Langevågs-bryggeriet K.Aa.B., med bryggmester Kristine Aarvik Bakken, står for ølpakken. Bakken har brygget siden 2015, og det som startet som en hobby har i dag blitt en stor satsing – med produksjon på høyt nivå, og øltyper for alle sesonger.

Billetter til beermakers dinner finner du her