22. -24. august 2024


Kjendiskokker til matfestivalen

Terje Sporsem og Christer Rødseth til Ålesund for å lage «Kulinarisk showaften». Kun få billetter igjen!

Kjendiskokk Christer Rødseth og komiker og matentusiast Terje Sporsem lover god mat og underholdning under junbileumsmiddag for Den Norske Matfestivalen i Ålesund fredag 23. august.

-Nå sparer vi ikke på noe. Det at vi runder 35 fantastiske år med mat og gode opplevelser, skal feires, sier daglig leder i Den Norske Matfestivalen i Ålesund Trine Klemetsen som inviterer byens befolkning til «Kulinarisk showaften» på Scandic Parken Hotel.

Med seg på laget har de det de kaller en «drømmeduo» innenfor norsk mat og underholdning som er hovedingrediensene i denne helaftenen fredag 23. august.

Christer Rødseth er for mange kjent fra «Kjendis farmen», men han er allerede godt merittert og en av landets fremste kokker. Han er til tross for sin unge alder trygt plassert i stolen som kaptein for det norske kokkelandslaget og kjøkkensjef på et av de beste kjøkkene i hovedstaden; «Vaaghals» med stjerneplassering i Barcode.

-Å komme til Ålesund å være en del av dette blir helt rått, sier han på impuls. Han er en av de som elsker når det «koker» og møter utfordringen med et glis. -Det å levere god mat og service er en selvfølge, men under en festaften som dette handler det i tillegg om tilstedeværelse. Det å møte publikum og kunne overraske, sier han.

Ved sin side denne kvelden har han ålesunder, komiker og matentusiast Terje Sporsem som har imponert hele Norge med seier i både «Masterchef» og «Camp kulinaris».

-Dette gleder jeg meg til. Dette skal bli en kveld helt utenom det vanlige. Ikke minst blir det utrolig kult å gjøre dette sammen med Christer, sier Sporsem som ser store likheter mellom det å lage mat og være komiker.

-Det handler om komposisjon, timing og det å «treffe publikum». For min del handler det også mye om inspirasjon, sier han om gleden over å lage god mat. -Jeg var mye ute på reise og smakte på utrolig mye god mat. Jeg ville rett og slett ta med noe av den opplevelsen hjem og dele med mine rundt meg. Sånn kom det hele i gang, og derfra har det bare ballet på seg, sier han. I dag snakker han med største selvfølgelighet med andre kokker om både teknikker og råvarer vi andre knapt har kjennskap til.

-Men folk skal ikke være redd. Denne kvelden skal handle mye om tradisjoner og lokale spesialiteter, men man skal ikke se vekk fra en vri og ti, sier han med lurt blikk.

De to gleder seg til å involvere både lokale kokker og skoleelever, for en kveld som dette lager seg ikke selv.

-Vi ser frem til å bruke tiden frem mot festivalen på å bygge opp dette sammen med kjøkkenet og staben på Scandic Parken og håper det vil vise igjen for publikum at dette er gøy også for oss som jobber med dette. At de får en følelse av det som faktisk ligger bak, sier Rødseth som håper folk i Ålesund benytter anledningen.

-En kveld som dette kan man aldri gjenskape. Her må man bare være tilstede når dørene åpner, sier han.

BILLETTER I SALG NÅ!