22. -24. august 2024


Satser friskt med eget vintelt!

-Mat og vin hører sammen, er den klokkeklare beskjeden fra vinekspertene i lokale Vino Piemonte som i samarbeid med festivalen rigger stort vintelt 22.-24. august i Ålesund.

Jeanette Solheim og Øyvind Tveit hos Vino Bar gleder seg til å ta med kunnskap, kurs og opplevelser for alle til vinteltet på Skansekaia.

-Her skal vi ha aktiviteter alle tre dagene og vi håper å være et friskt tilskudd til matfestivalen, sier Kjetil Blomvik, daglig leder og med-gründer av den norskeide vinprodusenten med base i Piemonte, Nordvest-Italia, og kontorer i Ålesund.

I desember 2018 åpnet de også vinbaren Vino Bar i Apotekergata. Et sted som ble svært godt mottatt av publikum i Jugendbyen.

-Det har vært en fantastisk reise så langt, sier daglig leder i Vino Bar Øyvind Tveit som ser store endringer i hva publikum er ute etter.

-Det handler mye et ønske om å lære enda mer. De som kommer hit er opptatt av å smake, prøve nye ting og er gjerne kvalitetsbevisste. Så er de yngre enn vi først trodde da vi startet opp, sier han og legger til at han synes det er godt å se en endring i drikkevaner.

-Her selger vi også halve glass, nettopp fordi ønsker å smake seg frem. Det handler ikke lengre om hvor mye man drikker, men mer om hva man drikker, sier Jeanette Solheim, som er sommelier hos Vino Bar.

Nå gleder de seg til å ha eget stort vintelt under årets matfestival.

-Her blir det både drikke- og matopplevelser, kurs og åpent hus, sier Jeanette og ber folk ta en god titt på programmet.

-Der er begrensede plasser på de aktivitetene med billettsalg, så ønsker man å delta her, bør man være ute i god tid. Alle kursene vi kjører pleier å være helt fullbooket og vi tror ikke det blir noe unntak nå som vi flytter oss inn i eget telt på festivalområdet, sier hun.

TORSDAG:

Åpent: 18.00-22.00

Vin og Klippfisk
Hvilke viner passer til klippfisk?

Billetter:
295,- Inkluderer Royal Bacalao fra XL Diner KJØP BILLETTER HER!
695,- Royal Bacalao og vinpakke med fire viner KJØP BILLETTER HER!

Torsdag får vi besøk av Lorenzo Olivero fra vinhuset Olivero Mario i Piemonte. Piemonte er kåret til en av verdens beste vinregioner, og vi skal smake gjennom 5 viner fra druene Arneis, Dolchetto, Barbera og Nebbiolo (BAROLO). Lorenzo er en meget talentfull vinmaker som vil fortelle om livet som vinprodusent, og hvordan man jobber på vinmarken og i vinkjelleren for å oppnå kvalitetsviner. Han er også en av produsentene Vino Piemonte bruker til sine Vinory viner som også vil bli servert.

XL Diner vil servere sin velkjente «Royal Bacalao Plate» som er et utvalg av 3 typer bacalao. Bacalao Vizcaina / Italian Style Bacalao /Bacalao Com Natas.

Roar fra XL Diner og Torgeir fra klippfiskprodusenten Mathias Bjørge AS vil fortelle litt om historien, råvaren og produksjon av klippfisk.

Maten serveres klokken 18:30

Pris per pers matbuffet: Kr 295,-
Pris per pers matbuffet inkludert vinpakke m/ 4 viner: Kr 695,-

Det vil også være mulig å få kjøpt kaffe, øl og mineralvann.

FREDAG:

Åpent 16.00- 22.00

Åpent vintelt med gratis inngang.

Salg av vin, skinke, ost og salami av topp kvalitet.

LØRDAG:

12.00 – 16.00
Vi huser kokkelaugets store Klippfiskbuffet og selger gode viner, mineralvann og alkoholfrie alternativer. KJØP BILLETTER HER!

Kl. 18.00 – 19.30
Kurs i musserende. Kan du forskjellen på for eksempel prosecco, cava og Champagne? Bobler er i vinden som aldri før. I løpet av denne en og en halv timen får du en herlig innføring i boblenes verden av vår egen Øyvind Tveit. Servering av god Italiensk skinke, ost og salami.

Pris per pers: kr 595,- for 4 musserende viner med mat til.

KJØP BILLETTER HER!

Fra kl. 19.30

Åpent vintelt med gratis inngang

NB: Teltet har 18 års aldersgrense på kveldstid

Øvrige Aktiviteter

I tillegg til vinteltet på festivalarenaen vil Vino Piemonte arrangere kurs i Vino Bar.

Fredag 23. August kl 18:00: Barolo night with producer Az.Agr. Olivero Mario. Les mer og sikre deg billetter her!

Lørdag 24. August kl 15:00: Barolo & Barbera with Olivero Mario. Les mer og sikre deg billetter her!