22. -24. august 2024


Stort samarbeid med byens restauranter!

-Denne høsten spiser vi ute på restaurant, lyder oppfordringen fra Den Norske Matfestivalen som i samarbeid med byens mange restauranter inviterer til en hel serie med kulinariske kvelder.  

-I fjor arrangerte vi en stor og fullsatt «Kulinarisk festaften» i forbindelse med festivalen. Da dette ikke er mulig i år, fikk vi idéen om å sette i gang et samarbeid for å fronte byens mange fantastiske restauranter og kjøkkener, sier leder Trine Klemetsen. 

«Kulinarisk aften» 

Hver restaurant har fått sin egen kveld, der de bestemmer menyen. Så er det rett og slett opp til alle oss andre å «gå mann av huse» for gode matopplevelser, sier Klemetsen som gleder seg til å se hva de ulike har funnet på. 

-Kjøkkensjefer over hele byen er nå i sving og menyene legges ut fortløpende i egne arrangementer på vår Facebookside. Der er selvfølgelig begrensede plasser, så her må man være om seg, dersom man ønsker å være med, sier hun. 

De som foreløpig har bekreftet at de er med er: 

Sjøbua, BRO, Nonna Lina, Fisketorget, Polarbjørn og Apotekergata NO.5

Sjøbua er første aktør ut. Torsdag 17. september kl. 19.00 inviterer de til fisk- og skalldyraften! Bordbestilling skjer via mail: bordbestilling@sjoebua.no eller tlf. 70 12 71 00 

Den Norske Matfestivalen i Ålesund har i det som er et spesielt år, måttet tenke nytt og denne serien med matopplevelser er en av tre større satsinger. 

-I tillegg arrangerer vi «Lokalmat» i sentrum som er tre lørdager med matmarked der lokale produsenter får solgt sine varer og så blir det to ulike serier med snertne mattips som vi produserer sammen med kokkelauget og som sendes ut i sosiale medier, sier Klemetsen som i samarbeid med makker Sindre Veblungsnes har en travel høst i vente. 

-Det er klart det krever sitt å skulle lage aktivitet hele halvåret i stedet for en enkeltstående festival fordelt på tre dager, men det er det verd. Det er viktig at alle gjør sitt nå, for at dette året skal bli best mulig for flest mulig. Vi trenger de gode opplevelsene, selv om det blir i en annen form, sier Klemetsen. 

Følg med på matfestivalens Facebook-side og sikre deg billetter til høstens rekke med gode restaurantopplevelser.