22. -24. august 2024


Sofies Kjøkkenhageservice

Sofie Louise Oltedal er driver av Kjøkkenhageservice, som hun startet opp i 2020. Hun leverer lokalt produserte grønnsaker som ukentlig abonnement og til Reko-Ringen. I tillegg holder hun kurs og foredrag om kjøkkenhagen, og leverer rådgivning om tilrettelegging og planlegging av hagen.

Sofie har en bachelorgrad i Naturforvaltning fra Universitetet i København, mastegrad i Idrett, kroppsøving og friluftsliv og lang erfaring med dyrking av matplanter. Grønnsaker har hun dyrket helt fra barndommen, både i små og store kjøkkenhager.

Kjøkkenhageservice har som mål å hjelpe andre med å dyrke mat i egen hage.

Sofie Louise Ottedal

Kursene som Sofie holder går i dyrking av grønnsaker, frukt og bær uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel. Selv bruker hun ikke sprøytemidler og kunstgjødsel, og foretrekker torvfri jord. Sofie hjelper også privatpersoner med planlegging, oppstart og vedlikehold av kjøkkenhager i hjemmet. Et tilbud for de som ikke har tid og mulighet til å finne ut av alt selv, men som ønsker egendyrket kortreist, miljøvennlig og sunn mat.

I løpet av de siste seks årene har Oltedal vært med å starte opp fem kjøkkenhager. Blant annet en kjøkkenhage i Trondheim som en del av et integreringsprosjekt.

Kunne du tenke deg din egen kjøkkenhage? Se mer av Sofies arbeid med Kjøkkenhageservice på Instagram og Facebook.

https://www.instagram.com/kjokkenhageservice/

https://www.facebook.com/kjokkenhageservice/